gourmetophold

Gourmetophold

Find de lækreste gourmetophold

Er du på udkig efter et gourmetophold? I Danmark er så vi heldige at have et rigtig godt udvalg af både kroer, hoteller og slotte der udbyder lækre gourmetophold. Her på siden har vi samlet vores bud på de 7 bedste gourmetophold i Danmark. Her får du en fantastisk gourmetoplevelse, og så ligger alle stederne i fantastiske omgivelser. Du kan læse meget mere om de forskellige ophold og se, hvad der er inkluderet nedenfor. God fornøjelse!

kragerup gods gourmetophold

Kragerup Gods

3 stjernet gourmetophold

Ruds Vedby, Sjælland

Kragerup Gods er et velbesøgt gods med bygninger, der kan dateres helt tilbage til 1610. I dag består godset af 49 flotte værelser. Godset bruges desuden flittigt af virksomheder til konferencer og møder. Gennem de seneste år har Kragerup Gods været igennem en stor udvikling. Godset tilbyder nemlig nu et hav af forskellige aktiviteter – blandt andet en Go-High bane.

Laveste pris for opholdet i skrivende stund: 2.300 DKK for 2 personer

Reserver / Læs mere

luksus gourmetophold

Marienlyst Strandhotel

4 stjernet gourmetophold

Helsingør, Nordsjælland

I Helsingør ligger Marienlyst Strandhotel flot placeret ud til Øresund. Selvom hotellet er nyt og moderne, så går stedets historie helt tilbage til 1861. Op gennem årene har medlemmer af kongefamilien været stamgæster på hotellet. Den kongelige atmosfæren hænger stadig ved hotellet den dag i dag.

Laveste pris for opholdet i skrivende stund: 3.545 DKK for 2 personer

Reserver / Læs mere

lyngdal gourmet

Lyng Dal Hotel

Kruså, Sønderjylland

Lyng Dal Hotel er et familiedrevet hotel der ligger i det bakkede landskab mellem Silkeborg og Skanderborg. Hotellet har kun 9 værelser og sætter en ære i at give sine besøgende en god oplevelse, når de besøger hotellet. Lyng Dal hotel ligger i et flot gammelt bindingsværkshus, der får tankerne tilbage på en gammel dansk kro.

Laveste pris for opholdet i skrivende stund: 1.790 DKK for 2 personer

Reserver / Læs mere

gourmetophold hotel thinggaard

Hotel Thinggaard

3 stjernet gourmetophold

Hurup thy, Nordjylland

Hotel Thinggaard er et luksuriøst luksushotel i Hurup Thy i det nordjyske. Hotellet er nabo til Nationalpark Thy. Er du derfor til gourmet og vild natur, er Hurup Thy et forrygende valg, når du skal på gourmetophold. Ikke nok med det, så tilbyder Hotel Thinggaard også luksuriøse og romantiske rammer, der er perfekte til den forlængede weekend.

Laveste pris for opholdet i skrivende stund: 1.996 DKK for 2 personer

Reserver / Læs mere

fakkelgaarden gourmet

Fakkelgaarden

4 stjernet

Kruså, Sønderjylland

Det anmelderroste hotel Fakkelgaarden ligger i Kruså med den smukkeste udsigt over Flensborg Fjord. Når du er gæst på Fakkelgaarden, er det i den grad gastronomien, der er i fokus. Her vil I både blive mødt med velkomstchampagne, ligesom i får mulighed for at nyde en fantastisk 6-retters middag.

Laveste pris for opholdet i skrivende stund: 4.798 DKK for 2 personer

Reserver / Læs mere

gourmetophold i jylland

Hotel Amerika

4 stjernet

Hobro, Nordjylland

Hotel Amerika er et 4-stjernet hotel, der er placeret midt i den flotte natur ved Mariager Fjord. Med ambitioner om at blive blandt landets førende restauranter, kan du forvente en forrygende gourmetoplevelse, når du er gæst på Hotel Amerika. Køkkenet arbejder kreativt og leverer retter, der både tiltaler gane og øjet. Under Jeres gourmetophold får I mulighed for at nyde en lækker 6-retters menu inspireret af sæsonen.

Laveste pris for opholdet i skrivende stund: 2.198 DKK for 2 personer

Reserver / Læs mere

hvalpsund faergekro dansk gourmet

Hvalpsund Færgekro

3 stjernet

Hvalpsund, Nordjylland

Hvalpsund Færgekro er en af Danmarks ældste kroer med en flot beliggenhed lige ud til Limfjorden. Når du er gæst på Hvalpsund Kro, vil du opleve en stemning og følelse af at være på en traditionel dansk kro. Omgivelserne er hyggelige, traditionelle og charmerende. Personalet er imødekommende og vil gøre alt for, at du kommer til at nyde dit ophold til fulde.

Laveste pris for opholdet i skrivende stund: 1.798 DKK for 2 personer

Reserver / Læs mere

Hvor vil du på gourmetophold?

Er du på jagt efter et gourmetophold et bestemt sted? Vi har også lavet guides med gourmetophold forskellige steder i landet. Blandt andet i Nordjylland og Sønderjylland. Brug oversigten nedenfor og find dit næste gourmetophold.

Danmarks bedste gourmetophold samlet et sted

Er du på jagt efter et gourmetophold inklusive overnatning? Så er du landet på den helt rette hjemmeside. Her hos Opholdsguiden.dk har vi nemlig lavet en liste med 8 af de bedste gourmetophold i Danmark. Her finder du både gourmetophold på Sjælland og gourmetophold i Jylland. Alle opholdene er inklusive overnatning 3-6-retters middag samt morgenmad. Nogle af kroerne, hotellerne eller godsene har sågar wellness faciliteter, som du kan bruge. Vi håber, at du vi med vores liste her kan hjælpe dig med at finde dit næste gourmetophold. Uanset om det er til dig og kæresten, eller om det skal bruges som gave.

Gourmetophold på hyggelige kroer

I Danmark er vi så heldige at have rigtig mange hyggelige kroer, hvor man kan nyde en god gourmetmiddag på stedets restaurant. Der er noget helt særligt ved at være på et kroophold – noget romantisk og hyggeligt. Her på listen finder du da også nogle af landets hyggelige kroer. Vi har også en af Danmarks ældste kroer med – nemlig Hvalpsund Færgekro, der har en historie, der går helt tilbage til 1500-tallet. Her kan du komme afsted på et lækkert ophold til under 2.000 kroner.

Den perfekte gave

Et gourmetophold er, hvis du spørger os, den perfekte gave til parret. Det kan for eksempel være i bryllupsgave eller julegave. Mange par lever en meget presset og stresset hverdag, hvor der måske ikke lige altid er tid til at slappe af og få nydt hinandens samvær. Det kan du for alvor komme til på et gourmetophold, hvor de daglige pligter og omgivelser er langt væk. På et weekendophold har I fuld frihed og masser af tid til at få nydt hinanden, spise noget god mad og gå lange turer. Kan man ønsker sig mere?

Skal du til bryllup, så kan et gourmetophold også være en forrygende gave. Et nyforelsket par elsker altid at rejse rundt og skabe oplevelser sammen. Det kan være rart at have sådan et ophold liggende, når hverdagen igen melder sig.

Pas på med at have for meget i kalenderen under opholdet

Når I er på ophold, skal du I passe på med at lave alt for mange planer hjemmefra. Det er helt fint, hvis der er 1 eller 2 ting, som I gerne vil se under opholdet. Er der flere ting, kan det dog hurtigt give en stresset fornemmelse, hvor I skal haste rundt mellem det hele. Der skal også være tid til at have god tid. Ofte har hotellet, kroen eller godset også nogle aktiviteter, som I kan nyde. For eksempel har Kragerup Gods et lækkert wellness område, hvor I kan slappe af. I kan eventuelt gøre brug af vores forslag til aktiviteter under opholdet, men pas på at det ikke bliver for meget. Meningen med et ophold er også, at der skal være tid at lade batterierne op.

Nyd naturen under dit ophold

Alle kroer og hoteller i denne oversigt ligger i meget naturskønne omgivelser. Tager vi for eksempel Fakkelgaard, ligger stedet helt ned Flensborg Fjord. Tager vi Marienlyst Strandhotel i Helsingør, ligger hotellet lige ud til Øresund. Det giver fantastiske muligheder for eksempelvis at gå en masse ture i naturen, og ikke mindst for at få set noget anderledes natur, end det man går op og ned ad i dagligdagen. Mange af hotellerne er omgivet af smukke skove, eller ligger lige ned til vandet, hvor det også er muligt at hoppe i bølgen blå. Det er oplagt på Marienlyst Strandhotel.

Gourmetophold med fokus på lokale råvarer

Mange af de gourmetophold her på siden har et køkken, der tager udgangspunkt i lokalområdet. Hotel Thinggaard i Hurup Thy henter således mange af sine råvarer lokalt. Det er med til at give gourmetmiddagen en helt ny dimension, og det er bestemt ikke til den dårlige side. Når der bliver brugt lokale råvarer i maden, så kan du være helt sikker på, at madvarerne er friske. Det gælder både kødet, grøntsager med mere. Når du tager på gourmetophold på et af stederne her på siden, kan du forvente en middag i højeste klasse.

Træk stikket ud

Et gourmetophold er den perfekte mulighed for at få trukket stikket ud og genopladt batterierne. Her er I nemlig langt væk hjemmefra, og det giver rig mulighed for at stresse af ude i naturen eller på hotellet. For at kunne stresse af under gourmetopholdet, skal du huske ikke at tage dit arbejde med på opholdet, med mindre at det selvfølgelig er en arbejdsrejse. Læg arbejdet af hjemmefra eller tjek kun mails i en meget lille rum tid under opholdet. Ellers er opholdet pludselig forsvundet. Nyd samværet med den du er afsted med, og nyd den gode mad, de hyggelige og den smukke natur.

Nogle steder har rigtig gode faciliteter til at få slappet helt af. Det gælder blandt andet på Kragerup Gods, hvor du kan slappe af i sauna og spa. Det samme gør sig gældende på Marienlyst Strandhotel. På Hotel Thinggaard kan du købe adgang til Sydthy Kurbad, der er et topmoderne wellness center med et hav af forskellige faciliteter.

Hvilket gourmetophold skal jeg vælge?

Med så mange gode gourmetophold kan det hurtigt blive svært at vælge. For bedre at kunne vælge dit gourmetophold, skal du gøre dig nogle overvejelser om, hvad du tager afsted. Er det udelukkende maden, eller vil du også gerne have mulighed for at kunne bade, gå en tur i flot natur eller noget helt tredje. Her er der nemlig nogle hoteller og kroer, der er mere oplagte end andre. Du skal selvfølgelig også gøre op med dig selv, hvor langt du er villig til at køre for opholdet. Vi har fundet ophold der er fordelt rundt i Danmark, så uanset hvor du er bosat, vil der være et ophold inden for relativ kort afstand.

Sidst men ikke mindst skal du også gøre op med dig selv, hvor meget du er villig til at betale for gourmetopholdet. Som udgangspunkt skal du regne med, at du får mere jo mere du betaler. Det gælder både i forhold til maden men i den grad også i forhold til værelset faciliteterne på stedet.

Hvad er idéen ved at tage på gourmetophold frem for så mange andre ophold?

Hele idéen ved et gourmetophold er helt klart, at man som oftest får alt maden inkluderet i prisen. Det er således planlagt fra hotellets side, hvad man skal have at spise på det givne ophold. Derudover er der typisk inkluderet en lang række retter frem for kun aftensmad. Måske kan i se frem til en lækker frokostbuffet, når i ankommer.

Det er meget forskelligt fra hotel til hotel og kro til kro, hvad de vælger at servere på jeres kroophold. Derfor er det naturligvis oplagt, at i lige undersøger dette, inden i bestiller opholdet. Hvis i trykker på det givne ophold, vil i komme til en side med nærmere information omkring netop deres menu på selve opholdet.

Er der penge at spare ved at tage et gourmetophold frem for eksempelvis et spaophold?

Om der er penge at spare, er svært at sige. Der er naturligvis vidt forskellige priser fra sted til sted. Typisk vil et spaophold inkluderer adgang til deres spaområde, men ikke nødvendigvis nogen aftensmad. Ser man derimod på et gourmetophold, vil dette typisk inkludere både spa og aftensmad. Man kan således se et gourmetophold som et form for ”premium” ophold.

Se også vores kæmpe guide til kurophold i og omkring Danmark.

mikkel forfatter billede

Skrevet af Mikkel Lundstrøm, ekspert i ophold

Hej, jeg hedder Mikkel Lundstrøm og er medejer af Opholdsguide.dk. Siden er lavet med det formål at udbrede kendskabet til nogle af de fantastiske steder, vi har i Norden. Selv elsker jeg ophold i naturskønne omgivelser, og så må der gerne være en wellness afdeling.

Jeg håber, at du kan bruge vores guides – har du et bidrag, hører jeg gerne fra dig på mikkel@opholdsguide.dk. Rigtig god tur!

Kontakt mig på mikkel@opholdsguide.dk