Slotsophold

Ophold

Slotsophold

Denne side indeholder reklamelinks

Find dit næste slotsophold

I Danmark er vi så heldige at have et væld af smukke slotte. Her på siden går vi mere i dybden med 12 fantastiske og eventyrlige slotte i Danmark, der er velegnet til et slotsophold.. Her er både slotsophold velegnet til dig og din partner, familien eller et ophold der skal nydes med en god ven/veninde.

Go Dream kro- og hotelophold

Hele Danmark

Drømmmer du om at nyde et uforglemmeligt ophold på en hyggelig kro eller et dejligt hotel i smukke Danmark. Så overvej et Go Dream Gavekort, her får du nemlig mulighed for at vælge mellem et utal af dejlige kro- og hotelophold for 2 rundt omkring i hele landet, flere af gavekortene inkludere en dejlig middag i hotellets eller kroens restaurant

Laveste pris for dobbeltværelse i skrivende stund: 799 DKK for 2 personer

Reserver / Læs mere

Kokkedal Castle Copenhagen

Kokkedal, Nordsjælland

Kokkedal Slot er uden tvivl et af de mest eksklusive slotte i Danmark. Slottet har virkelig alt, hvad man forventer af et slot. Derfor er det en af de mest unikke og fantastiske steder, man kan tage på slotsophold i Danmark. Der er lækre værelser, smukke omgivelser og ikke mindst en god restaurant med massere af plads til at nyde de lækre retter. Der er fra slottet ikke langt ned til Strandvejen, hvor jeg klart kan anbefale en gåtur, hvis vejret er til det.

Laveste pris for dobbeltværelse i skrivende stund: 1.195 DKK for 2 personer

Reserver / Læs mere

Kokkedaldal Slotshotel

Brovst, Nordvestjylland

Et slotsophold på Kokkedal Slot er en helt unik oplevelse. Slottet emmer af historie med voldgraven, der har skullet beskytte slottet mod angreb. Slottet optræder første gang i historien i 1407. Når du træder inden for på slottet, får du hurtigt indtrykket af at være et helt særligt og historisk sted. Slottet har nemlig en lang række spændende og smukke rum. Blandt andet vinkælderen, de flotte værelser, stuerne og ikke mindst restauranten. Slottet har også en fin pool.

Laveste pris for dobbeltværelse i skrivende stund: 700 DKK for 2 personer

Reserver / Læs mere

Dronninglund Slot

Dronninglund, Nordjylland

I Nordjylland ligger det romantiske Dronninglund Slot i naturskønne omgivelser. Slottet ligger cirka 11 km. fra Kattegat ved Asaa Havn, hvor der ligger en rigtig fin badestrand. Slottets værelser er utrolig fint indrettet i lyse farver og har holdt det slotslige tema på mange af værelserne. Det er muligt at booke enkelt, dobbelt, superior-værelser og brudesuiten. Dronninglund Slot har også en restaurant, hvor menuen skiftes hver måned, så den passer til sæsonen.

Laveste pris for dobbeltværelse i skrivende stund: 1.150 DKK for 2 personer

Reserver / Læs mere

Hvedholm Slotshotel

Faaborg, Sydfyn

Hvedholm Slot er et utroligt romantisk slot lige uden for Faaborg på Sydfyn. Slottet ligger i smuk natur og med udsigt ud over det Sydfynske Øhav. Med andre ord er et slotsophold på Hvedholm Slot den perfekte destination til en romantisk weekend. Slottet er flot indrettet med smukke værelser, gange og stuer.

Laveste pris for dobbeltværelse i skrivende stund: 799 DKK for 2 personer

Reserver / Læs mere

Dragsholm Slot

Fårevejle, Odsherred

Er I på jagt efter et slotsophold med mulighed for en gastronomisk oplevelse på højeste niveau, så er Dragsholm Slot det perfekte valg. Slottets restaurant modtog nemlig i 2017 en Michelin-stjerne og blev dermed optaget i gastronomiens forenemmeste selskab. Dragsholm Slot ligger i et smuk område nær Odsherred i Nordvestsjælland, der vil få enhver naturelsker til at juble.

Laveste pris for dobbeltværelse i skrivende stund: 1.295 DKK for 2 personer

Reserver / Læs mere

Sauntehus Slotshotel

Helsingør, Nordsjælland

Lidt uden for den idylliske by Hornbæk i Nordsjælland ligger Sauntehus Slotshotel i flotte omgivelser med marker og skov. Fra slotshotellet er der cirka 3,5 km. til havnen i Hornbæk, hvor der også er en rigtig fin badestrand. Sauntehus er et rigtigt slotshotel, med tunge møbler og en klassisk indretning – præcis som på et slot. Ud over at have en restaurant har slottet også en indendørs pool og en sauna. Et godt slotsophold til parret, der ønsker en romantisk weekend.

Laveste pris for dobbeltværelse i skrivende stund: 799 DKK for 2 personer

Reserver / Læs mere

Sophiendal Slotshotel

Skanderborg, Østjylland

Ved Skanderborg ligger det romantiske Sophiendal Slotshotel. Sophiendal er et meget romantisk slotshotel med nogle utrolig fine værelser med flotte mønstre og møbler med masser af patina.. På slottet kan du blandt andet booke standard dobbeltværelser, economy, suiter, brudeværelser og familieværelser. Slottet ligger i smuk natur nær Ravnsø og et stort skovområde ved søen. Det perfekte slotsophold til parret, der ønsker en weekend fyldt med romantik.

Laveste pris for dobbeltværelse i skrivende stund: 799 DKK for 2 personer

Reserver / Læs mere

Store Restrup Slotshotel

Nibe, Nordjylland

Store Restrup Slotshotel er et stort slotshotel med 48 værelser i skrivende stund. Slottet har også en restaurant samt en bar/lounge. Værelserne har en smuk indretning i bedste slotslig stil med tunge møbler og store gardiner. Slottet har desuden en fin have med en sø og en terrasse. Slotshotellet ligger godt og vel 20 minutters kørsel fra Aalborg og er derfor oplagt, hvis du vil kombinere et slotsophold med en tur til storbyen.

Laveste pris for dobbeltværelse i skrivende stund: 799 DKK for 2 personer

Reserver / Læs mere

Vraa Slotshotel

Tylstrup, Nordjylland

Cirka 23 km. kørsel fra Aalborg ligger Vraa Slotshotel. Vraa Slotshotel er et romantisk sted, der ligger i flotte omgivelser med mark og skov. Værelserne på slotshotellet er meget autentiske og indrettet i en fin slotslig stil med masser af farve. Stedet kan også byde på en restaurant samt en bar/lounge. Der er på slotshotellet også en have og en terrasse, hvis I ønsker at nyde slotshaven i det gode vejr. Et rigtig fint sted til et slotsophold for både par og familier.

Laveste pris for dobbeltværelse i skrivende stund: 799 DKK for 2 personer

Reserver / Læs mere

Sophienberg Slot

Rungsted, Nordsjælland

Langs Strandvejen i Rungsted ligger det flotte og romantiske Sophienberg Slot. Slottet er et moderne og pænt slot både udvendigt og indvendigt. Derudover har slottet en fin have samt en terrasse, hvor I kan nyde det gode vejr. Fra slottet er der cirka 2,5 kilometers gang til den hyggelige Rungsted Havn, hvor der er masser af fine både, butikker og lækre restauranter. Særligt om sommeren er der en fantastisk stemning på havnen.

Laveste pris for dobbeltværelse i skrivende stund: 830 DKK for 2 personer

Reserver / Læs mere

Hindsgavl Slot

Middelfart, Vestfyn

Hindsgavl Slot ligger lige uden for Middelfart i det smukke område ved Lillebælt. Slottet har en helt uimodståelig beliggenhed ned til vandet og tæt på et smukt skovområde. Hindsgavl Slot er det perfekte slotsophold, hvis I trænger til et afbræk fra hverdagen i flotte og romantiske omgivelser.

Laveste pris for dobbeltværelse i skrivende stund: 775 DKK for 2 personer

Reserver / Læs mere

Liselund Ny Slot

Møn, Sydsjælland

Søger I et slotsophold i enestående natur, så er et slotsophold Liselund Ny Slot et fremragende valg. Slottet ligger nemlig ikke langt fra Møns klint og det smukke naturområde omkring klinten. Liselund Ny Slot er et charmerende og romantisk lille slot, der giver den perfekte ro til et afbræk fra hverdagen.

Laveste pris for dobbeltværelse i skrivende stund: 1.200 DKK for 2 personer

Reserver / Læs mere

Hvor vil du gerne på slotsophold?

Søger du et slotsophold i en bestemt landsdel? Vi har også lavet guides med dejlige slotte i forskellige områder af Danmark. Brug oversigten nedenfor og find blandt andet charmerende slotte på Fyn, Sjælland og i Jylland.

Sjælland

Der er mange ekstremt smukke slotte på Sjælland. Nogle mere luksuriøse end andre. Tilfælles har de dog, at de fleste af slottene gerne vil give dig lidt ekstra. Derfor er der en lækker pool på de fleste slotsophold på Sjælland.

Læs guide

Fyn

På Fyn finder du to ikoniske slotte. Begge er omringet af vand og smuk natur, samtidig med at de formår at holde serviceniveauet oppe. Føl dig kongelig, når du tjekker ind på et slotsophold på Fyn.

Læs guide

Jylland

Jylland er, som du sikkert ved, hjemstedet til meget flot natur. Derudover er der også en række imponerende slotte, som står smukt fra de ældre dage. Oplev forkælesen ved at bo på slot, samtidig med du kommer helt tæt på den smukke natur.

Læs guide

Danmark har mange smukke slotte

I Danmark er vi så heldige at have et hav af smukke slotte, der indbyder til en afslappende weekend med familien, partneren eller en god ven/veninde. Fælles for mange af de danske slotte er, at de er placeret i naturskønne omgivelser. De fleste ligger i flotte skove omgivet af en rigtig flot slotssø. Selvom mange af slottene har været igennem en større renovering, er det alligevel lykkedes at bibeholde en overdådig og slotsagtig stemning. Det er denne fornemmelse, der gør et slotsophold til noget helt særligt. Her på siden har vi fundet 6 fantastiske slotsophold på nogle af landets bedste slotte.

Slotsophold for 2 er den perfekte gave

Et romantisk slotsophold for 2 er den perfekte gave til parret, bryllupsgave eller en god gave til partneren. Mange af os lever i en hektisk hverdag, hvor der ikke altid er lige meget tid til at nyde hinanden. Det får man får alvor tid til på et slotsophold for 2. Her er de hverdagsagtige rammer skiftet ud med idylliske og kongelige rammer. Fælles for alle slotsophold vist her på siden er, at alle slottene har en fin slotsrestaurant, hvor det er muligt at nyde hinanden og en god middag. Samtidig har slottene som regel nogle ekstra faciliteter som for eksempel en flot gammel vinkælder og et slotstårn, hvor man kan gå på opdagelse. Kender du et par, der trænger til at komme væk fra hverdagen og nyde hinandens samvær? Så er et romantisk slotsophold for 2 den perfekte gave.

Skru op for romantikken med et slotsophold

Ønsker du en romantisk weekend i selvskab med din partner, hvorfor så ikke tage på et romantisk slotsophold i Danmark? Der findes næsten ikke nogle mere romantiske omgivelser end et slot omgivet af en blomstrende og frodig natur. Mangler din partner og dig romantik i hverdagen, så kan det være en fantastisk mulighed at tage på et slotsophold på et af landets mange smukke slotte. Der ligger skønne slotte over hele Danmark, og selvom I ikke ønsker at rejse så langt, kan I sagtens finde et slotsophold i nærheden af Jer. Her på listen har vi fundet slotsophold i hele Danmark på Fyn, Sjælland og i Jylland.

Skal jeg vælge et slotsophold i Danmark eller udlandet?

I Danmark er vi så heldige at have rigtig mange fine slotte. Derfor behøver man ikke at tage uden for Danmarks grænser, når man skal på slotsophold. Der er dog også rigtig mange flotte slotte ude i Europa, der bestemt er et besøg værd, hvis du gerne vil på slotsophold i udlandet. Særligt i Danmark har rigtig mange en passion for at besøge de franske vinslotte som for eksempel Hattonchâtel Château. Her hos Opholdsguide.dk ønsker vi primært at udbrede de danske slotte som turistattraktion, og derfor er de i mange af vores guides og artikler fokuspunkt. Er du dog eventyrlysten, kan vi helt bestemt anbefale at tage på et slotsophold uden for Danmark. Der findes rigtig mange eventyrlige og gammeldags slotte, der blot venter på at blive udforsket.

Tag på et slotsophold med middag på slottet

Hos Opholdsguide.dk mener vi, at et rigtigt slotsophold kræver, at du også spiser på slottets restaurant. De danske slotte laver faktisk noget ganske forrygende mad, og restauranter er altid hyggelig med en rigtig slotslig atmosfære. Mange af restauranterne laver mad på et rigtig højt niveau og laver god mad inspireret af årstiderne. Dermed kan du godt forvente en gourmetoplevelse, når du vælger at tage på et slotsophold med middag. Middagen er ikke inkluderet i de viste priser. Book bordet hjemmefra via slottet i god tid, så I er sikre på, at der er plads til Jer, når I skal på slotsophold.

Den perfekte forlængede weekend

Trænger I til en forlænget weekend langt fra hverdagens pligter? Så kan et slotsophold være den perfekte løsning til den forlængede weekend. De danske slotshoteller giver Jer rig mulighed for at komme ned i gear og være tilstede i nuet. De danske slotte giver Jer de bedste forudsætninger for at slappe af med mulighed for god mad, luksuriøse værelser og skønne omgivelser.

Næsten lige meget hvordan I slapper bedst af, vil der være mulighed for det på et slotsophold i Danmark. Her kan I både komme ud i naturen, nyde en kop kaffe på hotellet eller tage til lokale attraktioner. Vil du gerne røre dig, ligger slottene på denne guide i flotte omgivelser, hvorfor der også vil være rig lejlighed til at tage cyklen eller løbeskoene med på opholdet.

Slotsophold med wellness

Slotte som Kokkedal Slot på Sjælland, Kragerup Gods og Kokkedal Slot i Brovst tilbyder rigtig glimrende wellness oplevelser. Her er der virkelig mulighed for at komme ned i gear ved at tage en svømmetur i den dejlige pool eller gennem en tur i sauna. Et slotsophold med wellness er idéelt til det romantiske slotsophold, hvor der er fuld fokus på velvære og selvforkælelse. Du kan her i guiden læse mere om de forskellige slotte med wellness muligheder.

Drøm dig tilbage i tiden

Det fantastiske ved at være på slotsophold er følelsen at komme tilbage i tiden. De flotte stuer, værelserne og de gamle smukke bygninger skaber en helt unik atmosfære, der kan få dig til at føle dig i en tidslomme. Mange af de danske slotte har en begivenhedsrig historie med store personligheder. Slottene er gode til at værne om de historier, og derfor lever mange af dem også i bedste velgående i dag. Når I er på slotsophold, bør I tage en snak med personalet på slottet og få nogle af de gamle historier. Vi anbefaler også altid at udforske slottet. Der er ofte mange smukke møbler, malerier og bygningskunst.

Sådan får I det perfekte slotsophold i Danmark

For at få det perfekte slotsophold i Danmark, skal der være god tid i kalenderen. Mange booker kalenderen fuld med seværdigheder og andre begivenheder under et ophold. Det behøver ikke at være forkert, men det kan også bare skabe en stress, der ikke er så rar på et slotsophold, hvor der jo gerne skal være tid og rum til at slappe af.

Derfor anbefaler vi, at I ikke lægger mere end max et par seværdigheder ind under Jeres ophold, hvis det ikke varer mere end en weekend. Der skal jo også være tid til at opleve de forskellige ting, så I ikke skal stresse fra det ene sted til det andet. Der skal være tid til at kunne nyde de ting, I ser undervejs.

Sidst men ikke mindst anbefaler vi også at bruge lidt tid på slottet. Mange af de danske slotte er fyldt med gode historier, der kun venter på at blive dykket ned I. Tit er der noget materiale på slottet, eller også kan I få en snak med personalet på slottet. Nogle slotte har rundvisning, hvor I kommer rundt på slottet og får de forskellige historier fortalt. Er der ikke det på det slot, I skal på slotsophold på, så kan I eventuelt spørge personalet efter en personlig rundvisning.

På Opholdsguide.dk laver vi mange forskelliges guides til ophold. Se blandt andet alle de udvalgte gourmetophold lige her. Se også vores guide med slotsophold på Sjælland.

Skrevet af Mathias

Mit navn er Mathias, og jeg er forfatter på Opholdsguide. Jeg er vild med at tage på ophold med min kæreste og familie, og de oplevelser og erfaringer vil jeg gerne dele med jer. Jeg ønsker dig en rigtig god tur!

Kontakt mig på: mathias@opholdsguide.dk