Kroophold

Ophold

Kroophold

Denne side indeholder reklamelinks

Oplev Danmark fra en charmende kro

I Danmark findes der et stort antal af hyggelige og stemningsfyldte kroer. Det gør der både i Jylland, på Fyn og Sjælland. Her på siden finder du en liste med skønne kroer rundt omkring i det danske land, og der er både kroer perfekte til kæresteweekenden og til familieopholdet. Vi håber, at du kan blive inspireret til dit næste kroophold!

Go Dream kro- og hotelophold

Hele Danmark

Drømmmer du om at nyde et uforglemmeligt ophold på en hyggelig kro eller et dejligt hotel i smukke Danmark. Så overvej et Go Dream Gavekort, her får du nemlig mulighed for at vælge mellem et utal af dejlige kro- og hotelophold for 2 rundt omkring i hele landet, flere af gavekortene inkludere en dejlig middag i hotellets eller kroens restaurant

Laveste pris for dobbeltværelse i skrivende stund: 799 DKK for 2 personer

Reserver / Læs mere

Nymindegab Kro

Nørre Nebel, Sydvestjylland

Ved Vesterhavet mellem Blåvand og Hvidesande ligger den fine Nymindegab Kro. Kroen har en fantastisk beliggenhed lige ud til det brusende Vesterhav og er et perfekt kroophold for 2, hvis I vil opleve den flotte vestjyske natur. Værelserne er rigtig fine i lyse farver, ligesom restauranten og lobbyen også er det. I kroens restaurant serveres gourmetmad med det bedste fra årstiderne. På restauranten tilbydes også et stort vinkort, hvor der er vine fra en bred pallette af lande.

Laveste pris for dobbeltværelse i skrivende stund: 1.300 DKK for 2 personer

Reserver / Læs mere

Tyrstrup Kro

Christiansfeld, Sønderjylland

Lidt uden for Christiansfeld i Sønderjylland ligger Tyrstrup Kro omgivet af flotte marker og med skov inden for gåafstand. Tyrstrup Kro er en luksuriøs kro med utrolig flotte og overdådige værelser. Det er også muligt at booke en junior-suite med boblebad. I restauranten serveres både enkle retter og gourmetmenuer. Det er eksempelvis muligt at bestille en 8-retters menu. I restauranten spiller vin også en stor rolle, og kroen har en sjælden samling af gamle vine.

Laveste pris for dobbeltværelse i skrivende stund: 952 DKK for 2 personer

Reserver / Læs mere

Fredensborg Store Kro

Fredensborg, Nordsjælland

Som nabo til Fredensborg Slot og den smukke slotspark ligger Fredensborg Store Kro. Fredensborg Store Kro er i en fantastisk stand med utrolig charmerende værelser. Kroen har 54 værelser, og der kan vælges alt fra flotte dobbeltværelser til suiter. På restaurantens menukort er et stort udvalg i gourmetretter og forskellige vine. Et godt valg hvis du ønsker et kroophold i naturskønne omgivelser. Vi kan blandt andet anbefale Esrum Sø og slotshaven.

Laveste pris for dobbeltværelse i skrivende stund: 1.076 DKK for 2 personer

Reserver / Læs mere

Munkebo Kro

Munkebo, Østfyn

I Munkebo på Fyn ligger Munkebo Kro i flotte omgivelser ved Munkebo Havn og lige ud til Kerteminde Fjord. Munkebo Kro kan tilbyde en fantastisk krooplevelse med masser af hygge, god mad og ikke mindst flotte værelser. Restauranten har både åbent til frokost og aften. Til aften kan I for eksempel bestille månedens udvalgte 4-retters menu. Fra kroen er der under 20 km. til Odense, der gør stedet oplagt, hvis I gerne vil opleve Odenses mange seværdigheder.

Laveste pris for dobbeltværelse i skrivende stund: 1.240 DKK for 2 personer

Reserver / Læs mere

Rødvig Kro og Badehotel

Rødvig, Stevns

Rødvig Kro og Badehotel er et hyggeligt sted med en fantastisk beliggenhed lige ud til vandet. Hotellets værelser er flot indrettet i bedste badehotel-stil, I kroens restaurant serveres retter efter årstiden og mulighed for at smage på lokale specialiteter som for eksempel øl fra Møns bryghus. Rødvig Kro og Badehotel er et fantastisk valg til det romantiske kroophold. Her er flot natur og de perfekte rammer til at nyde hinandens selskab.

Laveste pris for dobbeltværelse i skrivende stund: 1.350 DKK for 2 personer

Reserver / Læs mere

Fangel Kro og Hotel

Fangel, Fyn

Fangel Kro og Hotel ligger godt og vel 10 km. fra Odense og er oplagt, hvis du ønsker et kroophold tæt på storbyen. Odense har masser af spændende seværdigheder som eksempelvis H.C. Andersens hus eller den flotte domkirke. Odense har også masser af gode shoppingmuligheder i både gågaden og Rosengårdscentret. På kroens restaurant, der både har åbent til frokost og aften, kan nydes klassiske danske retter.

Laveste pris for dobbeltværelse i skrivende stund: 945 DKK for 2 personer

Reserver / Læs mere

Hotel Fjordkroen

Tappernøje, Sydsjælland

Hotel Fjordkroen er en luksuriøs kro på Sydsjælland med en fantastisk beliggenhed lige ud til Præstø Fjord. Kroens værelser er indrettet i en charmerende og maritim stil. Der kan bookes både almindelige dobbeltværelser, suiter og ikke mindst værelser med en flot havudsigt. Kroen ligger under 10 km. fra den hyggelige by Præstø, der har en hyggelig havn og flotte brostensbelagte gader. Et godt valg hvis du ønsker et luksuriøst kroophold til en god pris.

Laveste pris for dobbeltværelse i skrivende stund: 845 DKK for 2 personer

Reserver / Læs mere

Gram Slotskro

Gram, Sønderjylland

Søger du et kroophold med et royalt islæt, så er Gram Slotskro det oplagte valg. Kroen ligger lige ved Gram Slot og den smukke slotspark. Kroens værelser er indrettet i slotslig stil, hvor der på nogle værelser er himmelseng. Det er både muligt at booke almindelige dobbeltværelser, familieværelser og suite. Gram Slotskro har sin egen restaurant, hvor der serveres klassisk danske retter med nutidens tendenser.

Laveste pris for dobbeltværelse i skrivende stund: 1.000 DKK for 2 personer

Reserver / Læs mere

Tambohus Kro og Badehotel

Thyholm, Nordjylland

Tambohus Kro & Badehotel er der mulighed for en autentisk krooplevelse i naturskønne omgivelser. Kroen ligger lige ud til Limfjorden, og der er en rigtig fin badestrand et stenkast væk. Værelserne på kroen er indrettet med flotte mønstre i ægte badehotel-stil. På kroens restaurant serveres klassiske kroretter og gourmetmenuer. Fra restauranten er en forrygende udsigt over Limfjorden. Et godt valg hvis du vil på kroophold i naturskønne omgivelser.

Laveste pris for dobbeltværelse i skrivende stund: 699 DKK for 2 personer

Reserver / Læs mere

Schackenborg Slotskro

Møgeltønder, Sønderjylland

Tambohus Kro & Badehotel er der mulighed for en autentisk krooplevelse i naturskønne omgivelser. Kroen ligger lige ud til Limfjorden, og der er en rigtig fin badestrand et stenkast væk. Værelserne på kroen er indrettet med flotte mønstre i ægte badehotel-stil. På kroens restaurant serveres klassiske kroretter og gourmetmenuer. Fra restauranten er en forrygende udsigt over Limfjorden. Et godt valg hvis du vil på kroophold i naturskønne omgivelser.

Laveste pris for dobbeltværelse i skrivende stund: 1.148 DKK for 2 personer

Reserver / Læs mere

Aalbæk Gl. Kro

Ålbæk, Nordøstjylland

Søger du et kroophold tæt på vandet, så er den hyggelige Aalbæk Gl. Kro et fantastisk valg. Kroen ligger godt og vel 20 km. syd for Skagen få minutters gang fra en fin badestrand. Et ophold på kroen er et godt valg, hvis du vil opleve det smukke Nordjylland lidt væk fra de turistprægede byer. På restauranten serveres klassiske kroretter lavet på årstidens friske råvarer. Kroen tilbyder 3 forskellige typer af værelser; economy, standardværelser og superior-værelser.

Laveste pris for dobbeltværelse i skrivende stund: 805 DKK for 2 personer

Reserver / Læs mere

Rold Storkro

Skørping, Nordjylland

I den smukke Rold Skov mellem de høje brusende træer, ligger Rold Storkro. Rold Storkro er en hyggelig kro, der er perfekt til et afslappende kroophold. Rold Skov er godt indrettet, og værelserne er rigtig fine og hyggelige. Kroen ligger i naturskønne omgivelser i Rold Skov, så hvis I ønsker et kroophold med flot natur, så kan Rold Storkro anbefales.

Laveste pris for dobbeltværelse i skrivende stund: 1.048 DKK for 2 personer

Reserver / Læs mere

Svostrup Kro

Svostrup, Midtjylland

Lidt uden for Silkeborg langs Gudenåen ligger den eventyrlige Svostrup. Ud over den fantastiske beliggenhed som nabo til Gudenåen, er kroen indrettet i bedste eventyrstil. Værelserne er indrettet med flotte malerier og fine gamle møbler. I restauranten laves maden så vidt muligt fra bunden, og der serveres både klassisk kromad og nytænkende retter. Maden serveres i den flotte gamle krobygning. Det perfekte kroophold hvis du vil opleve den klassiske krostemning.

Laveste pris for dobbeltværelse i skrivende stund: 1.075 DKK for 2 personer

Reserver / Læs mere

Højby Kro og Hotel

Højby, Nordsjælland

Søger du et kroophold i det smukke Nordvestsjælland, så er Højby Kro og Hotel et oplagt valg. Kroen ligger lidt uden for Nykøbing Sjælland og tæt på både Nykøbing Bugt og Sejerø Bugt. Kroen har 16 værelser, der er indrettet med fine møbler. I den fine krostue åbner kroens restaurant i aftentimerne, hvor der kan bestilles god kromad. Højby Kro og Hotel er et rigtig godt valg til par, der søger et afbræk fra hverdagen.

Laveste pris for dobbeltværelse i skrivende stund: 875 DKK for 2 personer

Reserver / Læs mere

Hvalpsund Færgekro

Hvalpsund, Nordjylland

Hvalpsund Færgekro er en af Danmarks ældste kroer, da den har historie der går helt tilbage til 1500-tallet. Derfor er der en masse historie og tradition at hente i på kroen i det midtjyske. På Hvalpsund Færgekro er det helt klart maden, som bliver lagt vægt på. Morgenbuffeten er anerkendt af mange, ligesom de klassiske retter der bliver serveret også er det.

Laveste pris for dobbeltværelse i skrivende stund: 1.099 DKK for 2 personer

Reserver / Læs mere

Hvor vil du på kroophold?

Vil du se en oversigt med gode kroer i forskellige landsdele? Vi har blandt andet lavet guides med kroer på Sjælland, Fyn og i Jylland. Se en oversigt nedenfor og find dit næste kroophold!

Sjælland

På Sjælland finder du nogle hyggelige kroer, som byder på dejlig mad og smukke omgivelser. For dem som bor på Sjælland, men ikke ønsker at køre langt for at opleve den sande krostemning, er kroerne på Sjælland fantastiske.

Læs guide

Fyn

Fyn har overraskende mange kroer. Kroerne på Fyn er meget unikke, og de har været rigtig gode til at bevare de smukke bygninger fra gamle dage. De er også kendt for at have ekstra fokus på den gode danske mad.

Læs guide

Jylland

Her får du den store oversigt med de bedste kroophold i hele Jylland. Har du/i ikke besluttet jer helt, kan det være en god idé at se alle de mange fantastiske kroer i Jylland og beslutte sig derefter.

Læs guide

Nordjylland

Nordjylland er hjem til en række kroer. Specielt ved kroerne i Nordjylland, er deres kombination af gammel tradition og smuk natur. Vælger du et kroophold i Nordjylland, er der rig mulighed for at en masse udendørs aktivitet også.

Læs guide

Nordsjælland

I Nordsjælland finder man en række byer, som har en eller flere ældre kroer. Specielt i Fredensborg kan du finde fantastiske kroer. Kombiner eventuelt opholdet med en tur til det flotte Fredensborg Slot.

Læs guide

Sønderjylland

Sønderjylland er hjemsted til nogle af de mest populære kroer i Danmark. Vi tror det er fordi, at folk forbinder kroer med den sønderjyllandske hygge. Derfor vil de gerne til Sønderjylland og opleve den og den gode mad.

Læs guide

Har du mulighed for at komme på andre kroophold end ovenviste?

Selvfølgelig er der andre muligheder end de ovenviste. Vi har blot udvalgt dem vi synes har mest at byde på. På den måde kan du nemlig hurtigt danne dig et overblik over nogle af de bedste kroophold i Danmark. Hvis du trykker dig videre på en af kroopholdene, vil du blive ført videre til vores samarbejdspartnere.

Få et overblik over de nøje udvalgte kroophold

Der findes rigtig mange kroophold i Danmark, og heldigvis er der nogle, som virkelig skiller sig ud, og har gjort noget ekstra ud af det. Det er dem, som vi ønsker at fremhæve her på siden. På den måde slipper du nemlig for købe ophold steder, som faktisk ikke kan byde på noget særligt. Vi ønsker at vores brugere får de bedste forudsætninger for at vælge det rigtige kroophold for dem. På den måde har du allerede et godt udgangspunkt for at vælge hvilket kroophold, du skal vælge. Du har formentlig nogle interesser, som du gerne vil dyrke på dit ophold.

Vi har udvalgt kroopholdene baseret på ratings og generelle anmeldelser af stederne. Derudover har vi set på hvilke steder, man får mest for pengene. Til sidst har vi forsøgt at skille dem fra hinanden, og finde de steder der virkelig er unikke. På den måde ser du ikke blot 10 kroophold, som alle byder på det samme. Vi har forsøgt at finde ophold, som hver i sær har noget unikt, således du ikke skal opleve det samme mere end en gang.

Fordelen ved kroopholdene

Der er en række fordele ved at købe igennem os og vores samarbejdspartnere. En af de helt store fordele for dig er, at vi har fundet de bedste kroophold frem til dig. På den måde kan du blot læne dig tilbage og inspirere af de ophold, vi har fundet. Det betyder blandt andet, at du skal forvente at opleve noget unikt, hvis du vælger et ophold fra vores liste af udvalgte kroophold.

Hvor kan du komme på kroophold henne?

Du kan komme på kroophold rigtigt mange steder, også flere steder end vi har nævnt ovenfor. Typisk er det i udkants Danmark, der ligger kroer, og derfor er det også typisk der, det er muligt at komme på ophold. Kroerne er ofte fra gammel tid, og er blevet vedligeholdt og renoveret med henblik på at lave det til en forretning og give folk muligheden for at overnatte på deres hyggelige kro. Igennem os kan du kun købe kroophold i Danmark. Grunden til dette er, at vi ikke mener, at der er nogle grund til at tage udenlands for at komme på kroophold, når vi har så mange fantastiske kroer i Danmark. Ofte kan du blot vælge en destination eller landsdel, hvor du ønsker at komme på kroophold, og i langt de fleste tilfælde vil du kunne finde et sted at overnatte.

Har du problemer med at finde et kroophold på den lokation, du ønsker? Så hører vi gerne fra dig med henblik på at hjælpe dig videre i dit køb af kroophold.

Omgivelserne på en kro

Som nævnt tidligere ligger kroer typisk ude på landet i de mindre byer. Derfor kan du i langt de fleste tilfælde forvente at være omgivet af skøn natur, når du tager på kroophold. Det er netop en af de fine ting ved at opholde sig på en kro, den konstante stilhed og vinden i håret samt grønne omgivelser. Typisk opholder man sig på en kro enten sommer, forår eller efterår. Det er her naturen (efter vores mening) viser sig fra sin bedste side, og også derfor det er oplagt at vælge et kroophold i disse periode. Husk altid at tjekke vejrudsigten, inden du tager på kro, da du formentlig skal ud og nyde naturen omkring.

De fleste forestiller sig sikkert en kro som et sted med højt grønt græs, det danske flag i baggrunden og en hvid facade. Det er også sådan det er mange steder, og det er derfor, at det er så fantastisk.

Dejlig dansk stemning

Der er ofte en dejlig stemning på en kro, og den emmer af danskhed. Typisk bliver der serveret klassiske retter på en kro, og man kan sidde og få sig en kold øl i baren. Derudover er der ofte gårdbutikker til kroerne eller anden form for butik. Dette gør kroen lidt mere personlig, og det er her den for alvor kan skille sig ud. Dette giver også en dejlig stemning af Danmark, og somme tider kan man føle at man bliver kastet en smule tilbage i tiden - På den gode måde.

Hvilken årstid er bedst, når man skal på kroophold?

I sandhed er der ingen årstid, som er bedst til kroophold. Det handler meget om din personlige præference. Som vi skrev tidligere, er det mest populært hen over sommerperioden, da det virkelig er her, naturen viser sine smukke farver og byder op til, at man benytter sig af naturen og skovene, som normalt ligger omkring en kro. Kan du bedst kulde og den charmende vinterperiode, vil det naturligvis også være muligt at tage på kroophold der.

Det kommer også meget an på, hvilke aktiviteter kroen kan tilbyde. Hvis de eksempelvis har spa, er det måske ikke så vigtigt, at vejret er decideret fremragende. Derfor tager mange også på spaophold om vinteren.

Et kroophold er oplagt at give i gave til en nær

Et kroophold er noget, som virkelig får hyggen frem i de fleste mennesker, og det giver en dejlig fornemmelse. Hvem ønsker ikke dette for sine nærmeste? Hvis du kender en, som lige har fået en ny kæreste, eller du ved hun har en god veninde, så er det måske den rigtige gave. Der bliver hvert år givet mange kroophold ud i gave, og det er med god grund. Hvis man skal give en gave til en mand eller kvinde, som har alt, kan det være ret svært at finde noget.  Du kan jo passende også give din kæreste et kroophold, og mon ikke du får lov til at komme med? Vi håber, at vedkommende bliver glad for sin hyggelige og stemningsfyldte gave.

Det perfekte ophold for to

Et kroophold er nærmest designet til to mennesker, og derfor er kan man også se frem til lidt af et romantisk ophold. Har dig og dine kæreste en hektisk hverdag? Trænger i til at komme lidt væk? Så er et kroophold faktisk ikke en dårlig idé, og det vil helt sikkert få jer til at slappe af og nyde hinanden selskab i langt højere grad.

Når du køber et ophold igennem Opholdsguide.dk, vil der som regel ikke være inkluderet middag. Det giver Jer fri lejlighed til at vælge restaurant. I kan både vælge at spise på kroen eller finde en lokal restaurant i nærheden. Tilfælles for alle kroer er, at de har styr på både mad og vin, så det kommer i helt sikkert ikke til at blive skuffede over, hvis I vælger at spise middag på kroen.

Forskellen fra hotel til kro

Man kan argumentere for, at de store forskelle ikke er særligt store. I hvert fald set fra et materialistisk synspunkt. Sådan skal man dog ikke altid se på tingene, og slet ikke når vi snakker kroophold. Hvor et hotel hælder mere til det luksuriøse og upersonlige ophold, er et kroophold langt mere personligt samt præget af traditioner og historier. Et hotel har nødvendigvis ikke en historie bag sig, som er værd at fortælle. På samme måde er det formentlig heller ikke specielt personligt, man kommer højst sandsynligt slet ikke til at stifte bekendskab med ejeren. På en kro er det derimod langt mere personligt, og man vil opleve værtsparret for kroen gå rundt og kæle om gæsterne og virkelig være en del af kroen som sådan. Formålet med et hotel og en kro kan til tider være det samme, nemlig at opholde sig et sted, få mad, drikke og en hyggelig stund. Det er bare som om et kroophold vil mere end dette, det vil nemlig tage dig tilbage til de gamle dage og fortælle sin historie til dig.

Den prismæssige forskel

Den prismæssige forskel kan være svær at komme med en endelig konklusion på. Da der er mange forskellige hoteller, som har meget forskellige prisklasser. Det er der på samme måde, når det kommer til kroer. Dog vil der være en generel tendens til, at hotellerne er anelse dyrere pr. overnatning, hvis man tager kost og forplejning med i betragtningen.

Den stemningsmæssige forskel

Som vi kom lidt ind på i det forrige afsnit, er der ingen tvivl om, at der er en kæmpe stemningsmæssig forskel. Der er næppe nogle, som vil sige sig imod, at det ofte er langt mere hyggeligt og hjemligt på en kro. Det er for mange kroer også den stemning, som de virkelig stræber efter at give dig på dit ophold. De ældre møbler har bestemt en charme, som kun er med til at bidrage til den fantastiske og hyggelige stemning, der er, fra man træder ind af døren. Så er du til den mere hyggelige stemning, kan det være oplagt for dig at vælge netop kroophold til dit næste get-away.

Værelserne på en kro og hvad du kan forvente

Vi synes det var passende at fortælle lidt om værelserne, og hvad du kan forvente, efter et afsnit der omhandler stemning og hygge. For det er netop det, som du kan forvente dig af værelserne på en kro. Værelserne på en kro og under et ophold på en kro vil ofte være smykket op med en masse forskellige ældre genstande. På et hotel snakker man ofte om minimalistiske værelser, som er indrettet til at falde i alles smag. På en kro tænker man ikke over folks smage, men man er mere ude efter at føde en helt bestemt stemning. En stemning med lange farvede gardiner, store bløde senge og ikke mindst en håndfuld nips, som er samlet igennem tidens løb. Derudover kan du helt basalt forvente enten to enkeltmandssenge eller en dobbeltseng samt eget WC og bad med mindre, der er blevet skiltet med andet. TV og internet er også typisk en del af pakken, så du kan holde dig opdateret med omverdenen alt imens du nyder et ophold for livet.

Opholdsguide.dk er til for at hjælpe dig med at finde de bedste kroophold i Danmark. Det er netop derfor, at vi har lavet denne liste. Såfremt du ønsker at vide mere om os, kan du finde vores oplysninger under vores om side. Har du spørgsmål til de kroophold, vi har fremvist eller mere generelle spørgsmål, skal du naturligvis være mere end velkommen til at kontakte os. Vi glæder os til at høre fra dig, og vi ønsker dig et dejligt ophold, hvis du endte med at bestille et kroophold enten igennem os eller andre steder på internettet. Husk også at se vores side om kroophold i Sønderjylland.

Hvis det ikke helt var en kro du søgte men måske mere et slot, kan vi anbefale dig at tjekke denne guide ud med slotsophold.

Skrevet af Mathias

Mit navn er Mathias, og jeg er forfatter på Opholdsguide. Jeg er vild med at tage på ophold med min kæreste og familie, og de oplevelser og erfaringer vil jeg gerne dele med jer. Jeg ønsker dig en rigtig god tur!

Kontakt mig på: mathias@opholdsguide.dk