Magnus

5 min. læsning

Seværdigheder i København

Hvad end man er kendt i København eller ej, er der helt sikkert nogle must-sees, som man ikke har set. Faktum er bare, at København har ekstremt meget at byde på. Der er alt lige fra mindre kendte seværdigheder til dem, som turisterne flokkes om. Det er blevet meget populært blandt danskere at holde ferie i eget land i forlængelse af fokus på miljøet. Derfor er der også i højere grad en masse danskere, som vælger at bruge noget af deres ferie eller weekend i vores fantastiske hovedstad. I denne artikel kan du læse mere om de mest populære og spændende seværdigheder, vi har.

Strøget

For mange danskere er det første man tænker på, når ordet København bliver nævnt, Strøget. Her kan man købe (næsten) alt, og butikkerne skuffer sjældent. Er man taget til København for at shoppe, er Strøget en stor del af hele oplevelsen - Som nævnt tidligere, man kan finde stort set alt her!

Strøget er en stor del af Københavns identitet, og derfor skal Strøget da også på listen over seværdigheder og spændende attraktioner. Der sker mange spændende ting på Strøget fra boder på gaden og diverse kunstnere. Derudover ligger der Guinness World Records Museum, som er en flot præsentation af de forskellige verdensrekorder.

Marmorkirken

Marmorkirken ligger ganske tæt på Amalienborg, og er en helt fantastisk gennemført kirke. Når man træder ind i kirken, får man virkelig følelsen af at få sparket benene væk under en, hvad end man er troende eller ej. Der er tonsvis af detaljer, og i sandhed kan man bruge ekstremt mange timer på at udforske. Helt klart en stor anbefaling.

Marmorkirken

Amalienborg

Som nævnt tidligere ligger Amalienborg tæt på Marmorkirken, så når du har besøgt den, kan du jo passende gå over på den anden side af gaden. Amalienborg er naturligvis altid interessant, og man kan besøge det lille museum. Dog vil jeg til en hver tid anbefale, at man forsøger at være der kl. 12, hvor man kan se det store vagtskifte. Det er en oplevelse i sig selv. Kan man ikke det, skal man forsøge at komme hver anden time i de lige timer. Altså 12, 14, 16 og så videre. Her er der nemlig små vagtskifte, så man kan se hvordan garderne bliver ført rundt af post for geværer.

Nyhavn

Når man har besøgt Amalienborg, er det oplagt at gå til Nyhavn. Her er der helt fantastisk om sommeren, hvor der er rigtig mange mennesker i gaden på en solskinsdag. Her er det oplagt at få noget let at spise eller øl eller is. Som sagt er stemningen fremragende her, så det er helt sikkert et besøg værd. Derudover er bygningerne også rigtigt fine, og man kan få nogle fede billeder her.

Kastellet

Kastellet er også et af stederne i København, hvor Livgarden går vagt. Her kan man se hvordan garderne patruljerer på voldene, og sørger for at folk opfører sig ordentligt. Det er et rigtig hyggeligt sted, hvor man blandt andet også kan se en mindesektion for udsendte danske soldater. Derudover er der et flot springvand og generelt meget flotte omgivelser ved Kastellet.

Kastellet

Botanisk Have

Botanisk Have i København, er et fint lille sted, hvor der findes enormt mange blomster. Faktisk er det en af de største samlinger af blomster i hele Danmark. Her er der et hav af sjældne og smukke blomster, som man bestemt ikke ser i dagligdagen. Kan man derfor godt lide blomster, er det et oplagt sted at besøge. Faktisk vil jeg næsten anbefale, at man besøger det lige meget hvad, for det er lidt af en speciel oplevelse. Desuden bliver Botanisk Have også brugt af studerende i botanik til mindre forskningsprojekter.

Experimentarium

Experimentarium er et ekstremt spændende sted for børn og voksne i alle aldre. Her får man virkelig muligheden for at stikke dybt i videnskaben, og så endda på en sjov og lærerig måde. Her er der noget for alle, og eksperimenterne og informationen er sat op på en måde, hvor alle kan forstå det. Derfor er det også meget populært blandt børnefamilier at besøge stedet. Dem som har været her før, kan helt sikkert huske den mørke tunnel, hvor man skal føle sig frem indtil man finder lys i spejlrum. Meget sjovt sted og man kan hurtigt bruge en hel dag der!

Kanalrundfart

Der findes masser af små færger, som sejler rundt i København. Kanalrundfarten trækker ekstremt mange turister til, da det er en oplagt måde at se store dele af København på kort tid. Man kan se mange spændende ting fra vandet. Nogle af færgerne stopper rundt omkring, så man lige kan strække sine ben og se de udvalgte seværdigheder. Eksempelvis er Operaen et populært sted at opleve i forbindelse med en kanalrundfart.

Det gode ved kanalrundfart er også, at der er en live speaker på. På den måde kan man få information om de forskellige seværdigheder, som man ellers aldrig ville have fået.

Tivoli

Tivoli er hvad man gør det til. Det kan være et fantastisk sted for børn, og det kan være et fantastisk sted for voksne, som gerne vil hygge sig og have en lille en. Her er mulighederne mange, og der er forlystelser til alle behov. Derudover er der også en masse lækre restauranter, og bare generelt nogle spændende omgivelser. Her kommer rigtig mange turister, og det er altså af en god grund. Tivoli skal bare ses, og måske er Hotel Tivoli oplagt at overnatte på, hvis du vælger et weekendophold i København.

Tivoli

Rosenborg Slot og Kongens Have

Rosenborg Slot ligger lige ved Livgardens Kaserne og Kongens Have. Her kan man se ned på kasernen, hvor man også kan se soldaterne træne, hvis de ellers er ude den dag. Derudover er det mulighed at købe adgang til slottet, hvor der er en helt fantastisk kælder med kongelige smykker. Her kan man blandt andet se 2 forskellige kroner, som er ekstremt mange penge værd, hvorfor de også er helt vildt godt beskyttet.

Kongens Have er specielt hyggeligt om sommeren, hvor der er fyldt med mennesker, som sidder og hygger på de store græsplæner. Her kan man passende tage et tæppe, mad måske en kold øl med og slå sig ned og hygge sig. Det er fuldstændig gratis at besøge haven.

Torvehallerne

Torvehallerne er et sted for overdådig mad. Her er der to Torvehaller fyldt med spændende madboder. Man kan både købe mad til at spise med det samme, men man kan også købe lækre ingredienser, oste, kød og så videre. Køb også en masse forskellige og trendy blomster til hjemmet eller kæresten. Desuden er her virkelig hyggeligt i juletiden, hvor man kan få en masse skønne julevare.